IFK Karlshamn

Referat: FK Älmeboda/Linneryd - IFK Karlshamn

Oavgjort mot Älmeboda/Linneryd

Bortamatch mot ett formstarkt Älmeboda/ Linneryd var den uppgift vi tog oss an på lördagseftermiddagen.
Som tidigare matcher så startade vi med energi och ett bra grepp om händelserna. Tack vare en hög press vann vi boll och skapade några bra chanser första 20-25. Därefter åt hemmalaget sig in i matchen och skapade några heta läge i slutet av halvleken.
I halvlek var vi övertydliga mot varandra att vi inte fick göra en lika dålig andra halvlek som sist mot Pukeberg. Samtidigt gjorde vi några defensiva korrigeringar för att stänga av våra motståndares uppspel.
Andra halvlek startade med att vi tog ett tydligt övertag och kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. I 55:e minuten kom Pille in i straffområdet med bollen under kontroll med följd att han fälldes. Solklar straff från vår vinkel och inga protester från hemmalaget.
John stegade fram och la bollen till vänster men hemmamålvakten gjorde tyvärr en bra räddning.
Vi fortsatte att trumma på och Älmeboda/Linneryds enda farligheter skapades via frisparkar och hörnor som lyfter in. På just en sån frispark i matchminut 67 så gick bollen förbi hela backlinjen och nickades in i mål på bortre stolpen. Ett tungt mål att släppa in med tanke på vårt spel- och chansövertag.
Vi visade moral genom att inte vika ner oss och i 70:e minuten viker Shahin in från sin höger och placerar iskallt bollen i mål vid bortre stolpen. Ett milt sagt rättvist mål.
Resterande tid trycker vi på framåt och skapar 2-3 riktigt bra läge som kan avgöra matchen men tyvärr är vi inte tillräckligt kyliga och bestämda för dagen. Slutresultatet 1-1, en viktig poäng men vi ville ha och var värda mer.
Vårt spel lovar mer men som sagt fotboll går ut på att göra och förhindra mål.
Nästa helg väntar årets längsta bortamatch då topplaget Färjestaden står för motståndet. Men först vila och därefter tre träningspass med fokus och kvalitet.